Nieuws van 2017

Begint het al een beetje te kriebelen? Vanaf vrijdag 3 maart  bent u welkom op de 19e editie van de Tuinexpo Salland.

De officiële opening zal dit jaar worden verricht door de edelachtbare heer M. Dadema, burgermeester van de Gemeente Raalte. Na de officiële opening, die uitsluitend toegankelijk is voor genodigden, gaan de deuren om 14.00 uur open om de bezoekers te ontvangen. Wij zijn ervan overtuigd dat zij hun hart op zullen halen aan al het moois dat er te zien is.

Er zullen maar liefst elf tuinen aangelegd worden door hoveniers uit de hele regio. Niet alleen bekende hoveniers die al vele jaren meededen, ook verschillende nieuwkomers zullen hun opwachting maken. Naast al die tuinen is er natuurlijk een grote variatie aan stands met allerlei artikelen die de tuin en het buitenleven compleet maken. We verklappen niet te veel, want u kunt het allemaal zelf komen bekijken.

Naast een groot aantal bekende gezichten zijn wij erin geslaagd aardig wat "nieuwkomers" aan te trekken, vanzelfsprekend met voor onze tuinexpo nieuwe producten. Een kleine greep hieruit: Piet Panthus die een prachtige stand  beloofd met  bijzondere bollen en knollen, alles uit eigen kwekerij. Tevens zal Piet enkele lezingen verzorgen. Ook de Luttenberger Martin Dijkman van Dijkman Klompenatelier zal laten zien hoe de klompen vroeger werden gemaakt.

Moe geworden van al de indrukken die u heeft opgedaan? Op ons gezellige terras is er de mogelijkheid voor een lekker kopje koffie of thee, of natuurlijk iets anders. Ook in de foyer boven heeft u een prachtig uitzicht over beide hallen. Direct naast het terras kunnen de kleintjes zich vermaken bij de kinderboerderij, waar konijntjes en kuikentjes het knuffelen waard zijn. Ook de pony zal menig hartje sneller doen kloppen en door het kopen van een lot kunt u zelfs de eigenaar worden van deze pony. Daarnaast kunnen de kleintjes zich laten schminken en is er de mogelijkheid hun creativiteit los te laten op het samenstellen van een klein boeketje. Alles draait per slot van rekening toch om het kleurige en groene van de natuur, met name hier op de Tuinexpo.

Op het buitenterrein de heerlijke geur van oliebollen, zodat ook de thuisblijvers verrast kunnen worden met een zak vol lekkers. Ook is Jurgen Boertjes buiten in de weer met zijn houtzaag, en Jansen werkkleding met alles aan schoeisel en kleding voor buiten.

Wij durven gerust te beweren, dat Tuinexpo Salland een zeer hoog groengehalte heeft en zowel door hoveniers, standhouders als bezoekers wordt geroemd om z'n gemoedelijkheid. Het is beslist de moeite waard. Om de prijs hoeft u het niet te laten. En parkeren is bij ons nog steeds gratis.

TOT ZIENS OP DE TUINEXPO 2017! 

 
Foto's