Nieuws van 2013

 We kunnen terugzien op een mooie en succesvolle beurs. Zowel bezoekers, standhouders als organisatoren hebben de beurs ervaren als een fleurig, vrolijk en positief evenement. Alle hoveniers hebben een prachtig stukje werk geleverd en de standhouders hebben gezorgd voor een grote afwisseling in tentoongestelde waren. De stemming was lenteachtig, hoewel het weer daar niet echt aan meewerkte.

De opening is verricht door 4 generaties Alferink, een bekende naam in Luttenberg. Marinus Alferink was een van de oprichters van de rijvereniging in Luttenberg. Vergezeld van zoon Antoon, kleinzoon Arjan en achterkleinzoon werd een prachtige vlag, voorzien van bloemstukken, uit de nok van het dak neergelaten. Daarnaast werden nog vlaggen gehesen van Luttenberg, Stichting Manege en de Nederlandse driekleur.

Zo'n kleine 10.000 mensen hebben hun hart op kunnen halen op deze prachtige tentoonstelling. Er was voor elk wat wils. Ook de kinderen kwamen aan hun trekken. Er werd een pony verloot en de kinderen konden heerlijk knuffelen met de aanwezige kuikentjes. Het maken van een klein bloemstukje behoorde ook tot de mogelijkheden.

Tijdens de Tuinexpo Salland heef Jurgen Boertjes van Boertjes Wood buiten een demonstratie gegeven met een Woodmizer mobiele lintzaag. Hiermee liet hij zien hoe boomstammen verzaagd kunnen worden naar planken of balken. Deze lintzaag heeft een zaaglengte van ruim 6 meter en kan zagen tot een dikte van 70 cm. Jurgen gaf alle 4 de beursdagen demonstraties van het zagen van boomstammen tot plank- en balkhout.

Aan het einde van de Tuinexpo werd uit alle ingevulde enquêteformulieren een formulier getrokken, als gelukkige winnaar van een reischeque van maar liefst € 1.250,-. De winnaar, een inwoner van Raalte, was natuurlijk uitermate in zijn sas met deze prachtige prijs.

De pony vertrok naar Lemelerveld.

Al met al een 4-tal prachtige dagen en avonden. We kijken al weer met spanning uit naar de volgende Tuinexpo. En mocht u de beurs dit keer gemist hebben, zorg dan vooral dat u er over 2 jaar wél bij bent.

 
Foto's